пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Колекція Ромби. Частина друга.

Місяць ще не пройшов від звіту про першу частину колекції, а я маю для показу закінчену другу частину, і це вже можна вважати великим досягненням.

Не знаю, чи вдасться завершити третю частину (ну хоча б не до кінця року, так до кінця зими), бо період зараз такий, що мушу спочатку робити те, що треба, а вже потім (якщо залишився час), те що хочеться. А колекція Ромби вона саме з категорії "хочеться".




Друга частина значно менша за попередню, але вона вся плетена з тонших ниток і вся вкрита ромбиками, а подекуди й шишками, так що по об'єму роботи можна сказати, що частини майже рівноцінні.

Починаю допис з красивої картинки. Вона не була натхненням, вона просто гарно пасувала до комплекта за кольором. Це ілюстрація з альбому "Українська вишивка" упорядкованого Тетяною Кара-Васильєвою, видання 1993 року (обкладинку ви бачили тут). Автопортрет у білому кожусі. 1926-1930 Ф.Г. Кричевського. Федір Григорович Кричевський (1879 — 1947) — український художник і педагог, заслужений діяч мистецтв УРСР. Один з засновників і перший ректор української Академії образотворчого мистецтва. Докладніше можете почитати самі, не пошкодуйте кілька хвилин свого часу.

Цього разу всі роботи обертались навколо одного узору. Ось цього.
 Але я його змінювала по різному. Оту коротеньку "перетинку" розвертала, піднімала-опускала, прибирала, ромби звужувала, додавала шишки... Суцільна технічна творчість. :-)

Трішки фотографій процесів:



Один з процесів проходив під серіал, про котрий я навіть в Інстаграмі написала. Процитую сама себе. ;-)
Тема "Під які серіали ви в'яжете" постійно виринає в ІГ (і не тільки в ІГ). Якщо би я почала перераховувати їх всі, то швидко б обламалась. Але ось один серіал пораджу. "Елай Стоун" (Eli Stone). Я його вже вдруге (чи втретє? забула) передивляюсь. Серіал з неперевершеним Джонні Лі Міллєром @jonnylmiller, можливо, більше відомим як Шерлок з "Елементарно". Обожнюю його, в усіх ролях. А передивилась я з ним всі фільми, що знайшла в інеті, навіть виставу Франкенштейн, де він грає в парі з іншим генієм - Шерлоком з "Шеролока" тобто з Камбербетчем (і з ним я теж майже всі фільми передивилась). Гарний настрій від перегляду серіалу гарантований. Тільки обирайте з хорошим перекладом (якщо англ. не знаєте). На жаль, українського перекладу немає, а російських є декілька, так от один з перекладів такий, що в комп капцем запустити хочеться. Наче, все чуєш, а от зрозуміти нічогісінько не можеш.



Ну і результат виглядає якось так:


Продовження, сподіваюсь, буде...


2 коментарі:

  1. Дуже гарно. Саме цей узор - надзвичайний, я такого не зустрічала раніше - з такою милою перетинкою. А пряжа - то "вівчарі" в голубому комплекті??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, узор дуже цікавий. Головне, з ним можна "гратись". :-)
      Блакитна - це Дропсівська пряжа, ось ця http://www.garnstudio.com/yarn.php?id=17&cid=17 Тільки етикетка ще зі старого дизайну.

      Видалити