середу, 17 грудня 2014 р.

Шапка та шарф "Рельєфи"

Якби в мене під рукою завжди був згодний на фотосесію мужчина, я б частіше в'язала чоловічі речі. А то виходить так: вигадую-в'яжу щось чоловіче, вдягаю на себе, фотографую і розумію, що воно таке унісексове вийшло, можна й дівчатам носити. :-)
Так було й цього разу. Залишалось в мене після дитячого светрика 250 грамів темно-сірої норвезької вовни. Ну таке, ні те, ні се. Просто шарф зв'язати не цікаво. На шарф із шапкою не вистачить. Тому докупила іншої вовни, фібранатурівської, і скомбінувала. Відірвалась на повну. Всі свої улюблені рельєфні узори на комплект прилаштувала. І платочну в'язку, і всякі "риси", і 1х1, і 2х2, і 1х2. Шарф в одну нитку, шапка в дві. Шарф вийшов майже 2 метри в довжину.
 

 
Мій мужчина, ну той, що не дуже любить фотографуватись, на жаль шарфи шапки носить виключно чорного кольору. Ще Форд колись казав, що машина може бути будь-якого кольору, якщо цей колір чорний. Мій чоловік сповідує таку ж теорію щодо шарфів-шапок. Тому комплект на продаж.

4 коментарі:

  1. У вас так гарно край платочної в'язки виходить, мене завжди важко так зробити, намагаюся, намагаюся, саме в'язка ровнесенька, але край все одно - витягнутий. Ось що значить - Майстер! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а ви яким способом кромочні петлі вив'язуєте?

      Видалити
    2. Я першу знiмаю, не пров'ящуючи. Якщо останню пров'язала виворiтною, то першу знiмаю як лицьову, а якщо остання попереднього ряду була лицьова, то знiмаю як виворiтну.

      Я ранiше нiколи не замислювалась про цi кромочнi петлi, якi ϵ, так i добре, але подивилась на вашi роботи та й зробила маленьке дослiджування в iнтернетi, очевидно, у багатьох дiвчинок та ж проблема, як i у мене, iнтернет радить - тренуватися, тренуватися та ще бiльш тренуватися натягувати нитку рiвнiше, до тих пiр, поки не буде так, як у вас.

      дякую вам за натхнення, добрих свят та усього найкращого у наступному роцi! особлива подяка за те, що так гарно пишете, i що пишете украïнською, iз великим задоволенням читаю ваш блог. Я украïнську мову вивчала в Москвi як iноземну, тут не дуже багато людей, з ким можна було б ïй розмовляти, а в вашому блозi (так правильно?) я знайшла для себе рукодiльне-лiнгвистичне щастя, тут цiкаве, тому що про в'язання, та корисно + приϵмно, тому що украïнською :)

      Видалити
    3. Вибачте, що лише зараз відповідаю. Тільки повернулась з довгих двотижневих святкових канікул. :-)

      Тоді зрозуміло, чому вас мій край зацікавив. Просто я коли в'яжу платочним узором шарфи-снуди, то кромочні пров'язую також всі лицьовими і в кожному ряду. Нічого не знімаю, нічого не вигадую. Як узор, так і першу та останню петлю. Спробуйте.

      Ніколи б не подумала, що українська для вас іноземна. Я зазирала у ваш профіль, бачила, що Москва, вирішила. що ви просто наша, але там мешкаєте. ;-) Прийміть мої компліменти. Ось тільки в довгому тексті й промайнула одна помилочка ("в блозі" правильно, а "з ким можна було б ïй розмовляти" треба "НЕЮ розмовляти"). А так все просто чудесно!
      Приємно, що читаєте мене. Бо письменник з мене ще той! Це надихає писати трохи більше. :-)

      Видалити